Skumlanse blandingsforhold

carpro lift blanding

SÅDAN finder du blandingsforhold

Når du skal finde blandingsforhold til din skumlanse og det produkt du gerne vil bruge skal du som udgangspunkt se anbefalingerne på produktet som du gerne vil benytte i skumlansen.

Forholdet vil typisk være angivet som en procentvis blanding, i et forhold (f.eks. 1:10) eller i et antal ml. 

Beregning af blandingsforhold

Måden skumlansen fungerer på er at den suger noget af dit produkt op fra flasken, og kombinerer det med det høje tryk og vandet fra højtryksrenseren.

Typisk har du på din skumlanse en blandingsskrue, som du kan stille afhængig af hvor meget produkt du vil have der skal suges op fra flasken, kontra sug af vand fra højtryksrenseren.

Alle højtryksrensere er forskellige og sugestyrken vil også varierer fra skumlanse til skumlanse.

Hvis du vil gøre det helt korrekt skal producenten angive en blanding i procent.

Herefter skal du:

 • Fylde din skumlanse helt op med vand (til f.eks. 1 liters mærket)
 • Stille den til at suge maksimalt fra flasken
 • Veje din vaskespand uden vand
 • Starte din højtryksrenser med skumlanse monteret og komme vand i din spand indtil skumlansen er tom
 • Veje din spand efterfølgende

Når du har vægten af spanden ved du hvor mange liter vand der strømmer igennem. Så vejer spanden f.eks. 15 kg, så er der strømmet 15 liter igennem.

Hvis producenten så anbefaler en blandingsprocent på f.eks. 2%, så tager du 15 liter og ganger med 0.02 for at få mængden af produkt du skal hælde i din skumlanse.

Det vil sige:

15 liter x 0.02 = 0,3 liter (300 ml).

Omsat til et forhold vil det være 3:7, eller ca. 1:3.

Du behøver ikke nødvendigvis fylde helt op

På trods af at skumlansen kan rumme 1 liter sammenblandet produkt – så behøver du ikke nødvendigvis fylde den helt op. Ved du f.eks. at du har et blandingsforhold på 1:4, kan du f.eks. nøjedes med at fylde 1 del produkt i (f.eks. 100 ml) og så 4 dele vand (400 ml) – samlet 500 ml.

Vasker du f.eks. en Citröen C1 med er forvaskeprodukt som Auto Glanz Piste er 500 ml som regel rigeligt og så slipper du for at hælde restprodukt ud.

De fleste produkter skal opblandes

Enkelte produkter skal bruges rent i skumlansen, men langt de fleste skal opblandes. De fleste produkter giver det mening at komme produktet i først og derefter vand, men læs vejledningen for at se om det skal være omvendt med dit produkt.

Det kan du bruge til opblanding

Overvej at benytte et målebæger fra ProfiPolish til dosering af mængde:

Prodipolish målebæger

Har du en skumlanse som f.eks. Auto Glanz Snow Storm, kan du også sagtens benytte den indbyggede målemekanisme, hvis du ikke behøver have det på eksakt ml. niveau, da åbningen er bred nok til at du ikke hælder ved siden af:

Bred åbning på Auto Glanz Snow Storm

Estimeret blandingsforhold

Har du ikke flasken med blandingsforhold, så start så mildt som muligt. Nogle produkter, som eksempelvis Auto Glanz Brute til kontaktløs vask er særdeles kraftigt og bør ikke benyttes ufortyndet. Opnår du ikke den ønskede effekt kan du skrue op for effekten efterfølgende. Når det er sagt – så behøver du med langt de fleste produkter til skumlanse ikke være milliliter præcis. 

Auto Glanz Snow Storm Nilfisk

Auto Glanz Snow Storm

Profipolish målebæger

ProfiPolish Målebæger Sæt

Ofte stillede spørgsmål om Blandingsforhold til Skumlanser

 • Hvordan finder jeg det rigtige blandingsforhold?

  Læs blandingsforhold på produktet du skal bruge sammen med skumlansen. Er det angivet i procent – så læs guiden hvordan du omsætter det til ml produkt i guiden.

 • Hvor vigtigt er det at blande præcist?
  For langt de fleste produkter behøver du ikke være særligt præcis – men følg altid anvisninger for produktet.

 • Relaterede Artikler…

  CarCare Freaks Rabatkode

  CarCare Freaks Rabatkode

  Det skal du vide om CarCare Freaks Rabatkoder På trods af hvad der bliver lovet på rabatkodesider er der ikke nogen globale rabatkoder, der giver 10,%, 22% eller helt op til 30% rabat. Findes der så slet ikke rabatkoder hos CarCare Freaks? Jo. Der findes 3 typer:...

  Børste til bilvask

  Børste til bilvask

  Anbefalede vaskebørster til bilenMeguiars blød vaskebørsteVaskestang med langt skaftVaskebørste til fælge Når du skal vælge en vaskebørste til din bil er det ikke ligegyldigt hvilken du vælger. Da: Mange vaskebørster ikke er skånsomme nok og at du derfor vil...

  5 tips til mere skum

  5 tips til mere skum

  De 5 elementer til en god skum Inden vi kommer med de 5 tips, så er det helt essentielle at du har følgende i orden: En højtryksrenser, der er velegnet til bilvask En skumlanse i god kvalitet Din højtryksrenser skal være velegnet til bilvask. Det inkluderer nogle...

  0 kommentarer

  Indsend en kommentar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.