Bilvask hjemme

bilvask hjemme

Lad os starte med det juridiske…

Det er fuldt lovligt at vaske bilen derhjemme!

Der kan være enkelte lokale undtagelser med servitutter eller kloakseparering, men selv her er der mulighed for at vaske bilen hjemme, hvis blot du opsamler det spildevand, der kommer af bilen.

Lad os komme videre til det sjove!

Fordele ved bilvask hjemme

Der er minimum 5 fordele ved at vaske bilen hjemme.

De er:

 • Du har mulighed for at tage det i dit eget tempo og inspicere bilen
 • Du kan selv vælge produkter til pleje af bilen
 • Du har mulighed for at benytte en højtryksrenser hvis du ønsker det
 • Du kan minimere antallet af ridser ved bilvask i hånden
 • Det er muligvis den billigste vaskeform

Tag det i dit eget tempo og inspicer

Hvorfor ikke gøre det til et hyggeprojekt at vaske bilen hjemme? Du kan bruge det som mental afstresning for dig selv, eller gøre det til en familieaktivitet hvis det er det du ønsker. Uanset, så får du mulighed for at tage det stille og roligt og inspicere bilen, så du kan komme eventuelle skader i forkøbet inden de udvikler sig til f.eks. rustdannelser.

Du kan selv vælge bilplejeprodukter

Ved at du vasker hjemme, har du hurtig adgang til præcis de bilplejeprodukter som du har behov for. Grib fælgrens eller vinylrensen hvis det er det, du lige står og mangler. 

LÆS OGSÅ: Guide til bilvaske produkter – disse skal du have

Du har mulighed for at bruge en højtryksrenser

En højtryksrenser giver di mulighed for en mere sikker vask, da du kan få det værste skidt af bilen inden at du skal fysisk berøre den. Vi har en komplet guide til hvordan du vasker din bil med højtryksrenser, så du kan vaske den sikkert uden at ridse. Højtryksrenseren er i sig selv ikke nok til at gøre bilen helt ren, men hjælper dig godt og sikkert på vej. 

LÆS OGSÅ: Bedste højtryksrenser til vask af bil

Minimer antallet af ridser ved bilvask i hånden

Du kan desværre ikke få en vaskehal uden ridser, hvorfor det giver god mening at vaske bilen selv derhjemme. Ved at vaske selv med brug af en god autoshampoo og vaskehandske er du langt af vejen mod færre ridser. Husk at vaske i lige strøg og aldrig i cirkler! Du får – efter vores mening – klart den bedste bilvask ved at vaske i hånden. 

Det er muligvis den billigste vaskeform

Bilvask hjemme kan gøres når det passer ind i dit program, uden at du skal vente i kø ved vaskehallen. Du får muligvis den billigste bilvask pris – over tid. Der er en engangsinvestering i udstyr hvis du ikke allerede har det, men de løbende omkostninger til produkter kan være lave. 

Video af hvordan du vasker selv

Se denne video hvor Matthias guider dig til bilvask i hånden:

Ofte stillede spørgsmål om bilvask hjemme

 • Må jeg vaske min bil hjemme?

  Ja – du må vaske din bil lovligt hjemme, medmindre der er lokale undtagelser.

 • Hvad er fordelen ved at vaske hjemme?
  Når du vasker hjemme kan du tage det i dit eget tempo, bruge de bedste bilpleje produkter og minimere antallet af vaskeridser.

 • Relaterede Artikler…

  Vaskehandske

  Vaskehandske

  Det kan en god vaskehandske Ikke alle vaskehandsker er ens.  Og: Inden at du tager den billigste du kan finde fra dit lokale byggemarked, bør du sikre dig at den er udviklet til at passe godt på din bil.  Det vil sige at vaskehandsken skal have følgende...

  Rengøring af bil hjemme

  Rengøring af bil hjemme

  Når du rengør din bil hjemme, sparer du både tid og penge. Samtidig får du rengøringen af bilen præcis så som du gerne vil have det. Det er ikke svært at komme i gang og kræver kun ganske få produkter for at få et flot resultat - og langt bedre end hvad du kan...

  Bilvask abonnement

  Bilvask abonnement

  Et bilvask abonnement kan være en god idé for nogle - men for langt de fleste giver det ikke mening. Da: Bilvask abonnementet ofte ender med at blive "endnu et fitness abonnement / streaming abonnement" som du ikke får brugt nok i forhold til den pris du betaler...

  0 kommentarer

  Indsend en kommentar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *