Bilvask hjemme

bilvask hjemme

Lad os starte med det juridiske…

Det er fuldt lovligt at vaske bilen derhjemme!

Der kan være enkelte lokale undtagelser med servitutter eller kloakseparering, men selv her er der mulighed for at vaske bilen hjemme, hvis blot du opsamler det spildevand, der kommer af bilen.

Lad os komme videre til det sjove!

Fordele ved bilvask hjemme

Der er minimum 5 fordele ved at vaske bilen hjemme.

De er:

 • Du har mulighed for at tage det i dit eget tempo og inspicere bilen
 • Du kan selv vælge produkter til pleje af bilen
 • Du har mulighed for at benytte en højtryksrenser hvis du ønsker det
 • Du kan minimere antallet af ridser ved bilvask i hånden
 • Det er muligvis den billigste vaskeform

Tag det i dit eget tempo og inspicer

Hvorfor ikke gøre det til et hyggeprojekt at vaske bilen hjemme? Du kan bruge det som mental afstresning for dig selv, eller gøre det til en familieaktivitet hvis det er det du ønsker. Uanset, så får du mulighed for at tage det stille og roligt og inspicere bilen, så du kan komme eventuelle skader i forkøbet inden de udvikler sig til f.eks. rustdannelser.

Du kan selv vælge bilplejeprodukter

Ved at du vasker hjemme, har du hurtig adgang til præcis de bilplejeprodukter som du har behov for. Grib fælgrens eller vinylrensen hvis det er det, du lige står og mangler. 

LÆS OGSÅ: Guide til bilvaske produkter – disse skal du have

Du har mulighed for at bruge en højtryksrenser

En højtryksrenser giver di mulighed for en mere sikker vask, da du kan få det værste skidt af bilen inden at du skal fysisk berøre den. Vi har en komplet guide til hvordan du vasker din bil med højtryksrenser, så du kan vaske den sikkert uden at ridse. Højtryksrenseren er i sig selv ikke nok til at gøre bilen helt ren, men hjælper dig godt og sikkert på vej. 

LÆS OGSÅ: Bedste højtryksrenser til vask af bil

Minimer antallet af ridser ved bilvask i hånden

Du kan desværre ikke få en vaskehal uden ridser, hvorfor det giver god mening at vaske bilen selv derhjemme. Ved at vaske selv med brug af en god autoshampoo og vaskehandske er du langt af vejen mod færre ridser. Husk at vaske i lige strøg og aldrig i cirkler! Du får – efter vores mening – klart den bedste bilvask ved at vaske i hånden. 

Det er muligvis den billigste vaskeform

Bilvask hjemme kan gøres når det passer ind i dit program, uden at du skal vente i kø ved vaskehallen. Du får muligvis den billigste bilvask pris – over tid. Der er en engangsinvestering i udstyr hvis du ikke allerede har det, men de løbende omkostninger til produkter kan være lave. 

Video af hvordan du vasker selv

Se denne video hvor Matthias guider dig til bilvask i hånden:

Ofte stillede spørgsmål om bilvask hjemme

 • Må jeg vaske min bil hjemme?

  Ja – du må vaske din bil lovligt hjemme, medmindre der er lokale undtagelser.

 • Hvad er fordelen ved at vaske hjemme?
  Når du vasker hjemme kan du tage det i dit eget tempo, bruge de bedste bilpleje produkter og minimere antallet af vaskeridser.

Relaterede Artikler…

Skumsprayer

Skumsprayer

Der findes overordnet set to typer af skumsprayere: Dem der er udviklet til brug sammen med en højtryksrenser Skumsprayere under tryk, hvor du ikke behøver højtryksrensere Skumsprayer til højtryksrenser Skumsprayere til højtryksrensere er udviklet til brug med...

Sæderens bil

Sæderens bil

Det er ekstremt simpelt selv at rengøre sæderne i din bil og kan stort set ikke gøres forkert. Der er derfor ingen grund til at overlade det til en professionel, for du får med garanti brug for at rengøre sæderne mere end én gang.  I denne guide viser vi dig...

Lakforsegling

Lakforsegling

Du kan sagtens selv lakforsegle din bil - og i mange tilfælde er det både bedre og billigere en det du kan få foretaget ude i byen. I denne guide kommer vi ind på de forskellige metoder du kan benytte til at lakforsegle din bil, samt anbefalinger til produkter i...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *