5 tips til mere skum

Skumlanse med Foamula 1

De 5 elementer til en god skum

Inden vi kommer med de 5 tips, så er det helt essentielle at du har følgende i orden:

Din højtryksrenser skal være velegnet til bilvask. Det inkluderer nogle elementer i forhold til bartryk, og optimal længde på slange mv. Læs mere om den bedste højtryksrenser til bilvask.

De 5 tips til at forbedre din skum fra skumlansen er:

 • Skift dysen
 • Bland tykkere
 • Tjek blandingsskruen
 • Rengøring af skumlansen
 • Udstyr & omgivelser

Skift dysen på din skumlanse

dyse til skumlanse

Som standard får du typisk en 1.25mm dyse med til din skumlanse. Hvis du skifter til en dyse med lavere størrelse, vil du få en tykkere skum.

Du kan dog ikke bare skifte ned til hvilken som helst størrelse. På et tidspunkt vil den blive så lille at den ikke virker med din højtryksrenser – hvilket vil resultere i at din højtryksrenser “pulserer”. Har du f.eks. en 100 bars højtryksrenser vil du formentlig have god gavn af en mindre dyse.

Bland tykkere

Hvis du ikke får nok skum ud af dit snow foam / forvaske produkt, kan du sagtens forsøge at blande det federe / tykkere. Bland lidt mere produkt i skumlansen og lidt mindre vand.

Tjek blandingsskruen

På toppen af din skumlanse har du sandsynligvis en justerbar skrue, der giver dig mulighed for at vælge hvor meget, der skal suges fra flasken kontra mængden af vand fra din højtryksrenser. Hvis du vil have tykkere skum, så sørg for at den er sat til at suge så meget som muligt op fra din skumlanse.

Rengøring af skumlansen

Hvis du har problemer med at få din skumlanse til at skumme eller bare helt generelt problemer med at få den til at køre ordenligt, bør du give skumlansen et servicecheck, hvor du skifter skumfiltre og tjekker dyse.

Se denne video for hvordan du gør:

Udstyr og omgivelser

Det sidste tip ligger i de produkter du bruger, samt tilslutninger.

Får du dårlig skum fra din skumlanse, så tag et kig på hvilke produkter du bruger.

Tag et kig på vores anbefalinger til den bedste snow foam.

Tag et kig på det udstyr du har. Er højtryksrenseren kratig nok? Har du nok vandtryk? Har du meget hårdt vand?

En mindre kraftig højtryksrenser, lavt vandtryk og hårdt vand er med til at hæmme skummet. 

Skift til den bedste skumlanse

 Hvis du på trods af ovenstående, stadig har udfordringer, så anbefaler vi et skifte af skumlanse til Auto Glanz Snow Storm. Det er et produkt vi ved kan producere en tyk skum, selv med små højtryksrensere fra Nilfisk eller Kärcher.

Dette er min første skumlanse og efter at bruge den i over 3 måneder, virker den stadig perfekt og uden problemer. Den har alt hvad du har brug for, og laver en god tyk skum. Jeg har en 135 bars højtryksrenser og skiftede dysen til en 1.1 mm, for den rigtig tykke skum.

Ofte spillede spørgsmål om skum

 • Hvorfor får jeg ikke tyk skum?

  En god skum kræver en god skumlanse, højtryksrenser, produkt og et godt vandtryk

 • Hvilken dyse skal jeg bruge for at få tyk skum?
  Til de fleste anbefaler vi 1.25mm eller 1.1mm dyse

 • Hvilken skumlanse producerer tyk skum?
  Vi anbefaler Auto Glanz Snow Storm for en tyk fyldig skum

Relaterede Artikler…

Skumsprayer

Skumsprayer

Der findes overordnet set to typer af skumsprayere: Dem der er udviklet til brug sammen med en højtryksrenser Skumsprayere under tryk, hvor du ikke behøver højtryksrensere Skumsprayer til højtryksrenser Skumsprayere til højtryksrensere er udviklet til brug med...

Sæderens bil

Sæderens bil

Det er ekstremt simpelt selv at rengøre sæderne i din bil og kan stort set ikke gøres forkert. Der er derfor ingen grund til at overlade det til en professionel, for du får med garanti brug for at rengøre sæderne mere end én gang.  I denne guide viser vi dig...

Lakforsegling

Lakforsegling

Du kan sagtens selv lakforsegle din bil - og i mange tilfælde er det både bedre og billigere en det du kan få foretaget ude i byen. I denne guide kommer vi ind på de forskellige metoder du kan benytte til at lakforsegle din bil, samt anbefalinger til produkter i...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *