5 tips til mere skum

Skumlanse med Foamula 1

De 5 elementer til en god skum

Inden vi kommer med de 5 tips, så er det helt essentielle at du har følgende i orden:

Din højtryksrenser skal være velegnet til bilvask. Det inkluderer nogle elementer i forhold til bartryk, og optimal længde på slange mv. Læs mere om den bedste højtryksrenser til bilvask.

De 5 tips til at forbedre din skum fra skumlansen er:

 • Skift dysen
 • Bland tykkere
 • Tjek blandingsskruen
 • Rengøring af skumlansen
 • Udstyr & omgivelser

Skift dysen på din skumlanse

dyse til skumlanse

Som standard får du typisk en 1.25mm dyse med til din skumlanse. Hvis du skifter til en dyse med lavere størrelse, vil du få en tykkere skum.

Du kan dog ikke bare skifte ned til hvilken som helst størrelse. På et tidspunkt vil den blive så lille at den ikke virker med din højtryksrenser – hvilket vil resultere i at din højtryksrenser “pulserer”. Har du f.eks. en 100 bars højtryksrenser vil du formentlig have god gavn af en mindre dyse.

Bland tykkere

Hvis du ikke får nok skum ud af dit snow foam / forvaske produkt, kan du sagtens forsøge at blande det federe / tykkere. Bland lidt mere produkt i skumlansen og lidt mindre vand.

Tjek blandingsskruen

På toppen af din skumlanse har du sandsynligvis en justerbar skrue, der giver dig mulighed for at vælge hvor meget, der skal suges fra flasken kontra mængden af vand fra din højtryksrenser. Hvis du vil have tykkere skum, så sørg for at den er sat til at suge så meget som muligt op fra din skumlanse.

Rengøring af skumlansen

Hvis du har problemer med at få din skumlanse til at skumme eller bare helt generelt problemer med at få den til at køre ordenligt, bør du give skumlansen et servicecheck, hvor du skifter skumfiltre og tjekker dyse.

Se denne video for hvordan du gør:

Udstyr og omgivelser

Det sidste tip ligger i de produkter du bruger, samt tilslutninger.

Får du dårlig skum fra din skumlanse, så tag et kig på hvilke produkter du bruger.

Tag et kig på vores anbefalinger til den bedste snow foam.

Tag et kig på det udstyr du har. Er højtryksrenseren kratig nok? Har du nok vandtryk? Har du meget hårdt vand?

En mindre kraftig højtryksrenser, lavt vandtryk og hårdt vand er med til at hæmme skummet. 

Skift til den bedste skumlanse

 Hvis du på trods af ovenstående, stadig har udfordringer, så anbefaler vi et skifte af skumlanse til Auto Glanz Snow Storm. Det er et produkt vi ved kan producere en tyk skum, selv med små højtryksrensere fra Nilfisk eller Kärcher.

Dette er min første skumlanse og efter at bruge den i over 3 måneder, virker den stadig perfekt og uden problemer. Den har alt hvad du har brug for, og laver en god tyk skum. Jeg har en 135 bars højtryksrenser og skiftede dysen til en 1.1 mm, for den rigtig tykke skum.

Ofte spillede spørgsmål om skum

 • Hvorfor får jeg ikke tyk skum?

  En god skum kræver en god skumlanse, højtryksrenser, produkt og et godt vandtryk

 • Hvilken dyse skal jeg bruge for at få tyk skum?
  Til de fleste anbefaler vi 1.25mm eller 1.1mm dyse

 • Hvilken skumlanse producerer tyk skum?
  Vi anbefaler Auto Glanz Snow Storm for en tyk fyldig skum

 • Relaterede Artikler…

  Kärcher Skumlanse [GUIDE]

  Kärcher Skumlanse [GUIDE]

  Anbefalede Skumlanser til KärcherAuto Glanz Snow Storm til KärcherMTM Hydro PF22.2 til KärcherPWP Skumlanse til KärcherGuide til køb af Kärcher Skumlanse For at få det tykkeste skum til din Kärcher skal du have en god skumlanse. Vi kommer i denne guide med 3...

  Aftørring af bil

  Aftørring af bil

  Anbefalede Produkter Til AftørringAuto Glanz Double Twist MikrofiberhåndklædeWork Stuff Magneto (Til at undgå kalkløbere)Blo Air-S Biltørrer - Tør bilen med luft!Sådan tørrer du din bil Når du skal tørre din bil er det vigtigt at du bruger de mest skånsomme...

  Insektfjerner Test

  Insektfjerner Test

  Anbefalede InsektfjernereGood Stuff Bug RemoverAuto Glanz Bug Off26JPN Bug & GrimeDen bedste Insektfjerner For at finde den bedste insektfjerner har du vi testet de 3 mest populære insektfjernere, og delt bilen op i 3 dele for at finde det mest effektive...

  0 kommentarer

  Indsend en kommentar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.